Asiakastarinat

Yksityinen senioriasiakas

Sisältöä ja iloa Pertin viikkoon

Pertti on yksin asuva monisairas mies, joka ei kykene liikkumaan yksin ulkona. Hän käy mielellään kerran viikossa läheisessä kaupassa valitsemassa mieluisiaan ostoksia, lottoamassa ja hakemassa uusimmat lehdet. Kauppareissuun kuuluu myös leppoisa istahtaminen kaupan kahvilaan, tarkkailemaan elämää ja ihmisten vilinää.
Verenpisaran tuttu hoitaja saapuu Pertin kotiin joka keskiviikko. Hoitaja jakaa käynnin alussa viikon lääkkeet, mittaa  verenpaineen ja seuraa verensokeriarvoja. Kauppalista tehdään yhdessä kuntoon leppoisan rupattelun lomassa. Tämän jälkeen Pertti ja hoitaja lähtevät rollaattorin turvin kuntouttavalle ja virkistävälle kävelylle kohti kauppaa. Hoitaja on kaksi tuntia Pertin apuna, avustaen tärkeässä fyysisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpidossa.

Pertin lukujärjestys
Joka keskiviikko 2 tuntia klo 12–14.

Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä sinulle ja omaisellesi sopiva palvelukokonaisuus.

Haja-asutusalueen palveluseteliasiakas

Päivittäistä apua ja läsnäoloa Mairelle

Maire on iäkäs, muistisairas Sarkamäkeläinen rouva, joka tarvitsee kotiapua kahdesti päivässä aamulla ja illalla, viikon jokaisena päivänä. Verenpisaran tuttu hoitaja poikkeaa Mairen luona aamuisin klo 8-9, avustaen kaikissa aamutoimissa pikkupesusta pukemiseen ja valmistaen Mairelle aamiaisen.
Aamutoimien aikana jumpataan reisivoimia, venytellään raajoja ja jutellaan kaikessa rauhassa mukavia. Mairen nauttiessa aamupalastaan hoitaja antaa aamulääkkeet dosetista ja laittaa lounaan valmiiksi jääkaappiin. Hän valmistaa myös salaatin sekä välipalaleivän sekä jättää hedelmiä ja päivälääkkeet esille kippoon. Lisäksi hoitaja huolehti kotitöistä, kuten wc:n pesusta, lakanoiden vaihdosta, petin petauksesta, tiskauksesta ja pyykinpesusta tarvittaessa.
Illalla tuttu iltahoitaja saapuu vuorostaan tervehtimään Mairea klo 19.30 ja varmistaa, että kaikki on hyvin. Hoitaja antaa iltalääkkeet, avustaa yöpaidan Mairen päälle ja huolehtii hampaiden hoitamisesta. Hän myös keittää iltateet Mairelle tv:n ääreen ja valmistelee sängyn yötä varten.

Hintalaskelma

Hinta muodostuu Kotipalvelu Verenpisaran hinnaston mukaan.
Ei kotitalousvähennystä, koska palveluseteli käytössä.

Mairen lukujärjestys

Joka aamu klo 8–9 ja joka ilta 19.30–20.00.

Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä sinulle tai omaisellesi sopiva palvelukokonaisuus.

Hengähdystauko omaishoitajalle

Helpotusta ja virkistystä Martin omaishoitajalle

Pirkko hoitaa Parkinsonin tautia sairastavaa Martti-puolisoaan kotona.
Martin sairaus on edennyt jo pitkälle, eikä hän pärjää yksin kotona kuin pieniä hetkiä.
Martti tarvitsee apua kaikissa päivittäisissä toimissaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että Pirkko on joka päivä hyvin tiiviisti sidottuna kotiin, ympäri vuorokauden.
Verenpisaran palvelujen ansiosta Pirkko pääsee kuitenkin viikoittain rakkaaseen harrastukseensa ja tapaamaan ystäviään, saaden vapaahetkistä voimaa arkeensa.
Verenpisaran tuttu hoitaja tulee kotiin ja Pirkko pääsee vapaalle ja hengähtämään hetkeksi.
Hoitaja avustaa Marttia tämän kaikissa tarpeissa ja tekee samalla myös kotitöitä helpottaakseen Pirkon arkea.

Martin lukujärjestys
Joka tiistai klo 11-14 (3 h).

Iloa siivousasiakkaalle

Yhteistä aikaa perheelle
Marja, Tero ja heidän kolme alle 10-vuotiasta lastaan elävät touhukasta lapsiperhe elämää omakotitalossa. Molemmat vanhemmat käyvät töissä ja lapsista kaksi on koulussa ja pienin esikoulussa. Heillä on aiemmin käynyt siivooja välillä ennen juhlapyhiä silloin tällöin. Nyt vanhemmat ovat kuitenkin ajatelleet, että heillä ei jää aikaa yhteisiin harrastuksiin, he ovat väsyneitä jatkuvaan epäjärjestykseen ja tarvitsevat kunnon siivouksen säännöllisesti kerran kuukaudessa. Välillä he voivat itse imuroida ja tehdä pieniä välisiivouksia tarvittaessa, mutta isot siivoukset tekisi joku muu. Siivous helpottaisi arkea paljon.

Hintalaskelma
He valitsivat kiinteähintaisen ylläpitosiivouspaketin. Asunnon koko on noin 140 neliötä, joten siivouskerta maksaa 179,80 € (sis. alv 24%). Tilauspyynnössä näkyy suoraan siivouksen hinta ja myös hinta kotitalousvähennyksen jälkeen. Perhe ei ole oikeutettu saamaan siivousta tukipalveluna (ilman alvia -24%), koska kellään heillä ei ole sellaista sairautta, että he saisivat siivouksen kotona selviämisen tukemiseksi. Kotitalousvähennys on  -60% (max. 3500 €/vuosi, 100 € omavastuu), jolloin perheen omaksi osuudeksi jää 71,92 €/kk.

Perheen lukujärjestys
Kerran kuukaudessa torstaisin klo 8 – 15.30 työpäivän aikana

Referenssit

“Tyytyväinen asiakas jo 18 vuoden ajan”

Minulta murtui jalka 18 vuotta sitten ja sairaalasta kotiutuessa otin yhteyttä Verenpisaraan. Jalka kuntoutui pikkuhiljaa, mutta tarvitsin senkin jälkeen monenlaista apua esim. ulkoilussa, lääkkeiden jaossa, ostosten tilaamisessa kaupasta, asioinnissa kodin ulkopuolella ja saattoapuakin lääkäriin ja tutkimuksiin olen tarvinnut jatkuvasti. On tärkeää, että minun luona käydään jatkuvasti 3 – 4 kertaa viikossa ja minä saan jutella samalla tuttujen hoitajien kanssa, muuten olisin yksinäinen. Pesuapu ja hiusten rullaus minulla on ollut myös ihan alusta lähtien ja tunnen oloni turvalliseksi kotona asuessa kun tiedän, että joku tulee säännöllisesti käymään.

Nainen 84v

”Tarpeisiin mukautuvaa apua jo usean vuoden ajan”

Olen saanut Kotipalvelu Verenpisarasta ammattitaitoista, ystävällistä ja tarpeisiini mukautuvaa apua usean vuoden ajan. Suosittelen lämpimästi Kotipalvelu Verenpisaran palveluita!

Harri

“Tyytyväinen lähiomainen”

Vanhempieni saama hoiva on ollut hyvää ja siitä suuri kiitos Anitalle ja Paulalle, jotka ovat olleet suurena apuna ja ilona vanhemmilleni ja todella joustavia aikataulumuutoksissa ja vastailleet viesteihin myös omalla ajallaan. Toivomme, että hoivasuhde jatkuu!

Pariskunnan poika

Oli hyvä päätös ottaa Verenpisarasta palvelua, kun naapuri ei enää jaksanut huolehtia minun pihasta!

Verenpisaran hoitaja -hän on minun ystäväni ja naapurini samalla kertaa! Hoitaa kaikki sellaiset työt, joita en itse kykene hoitamaan ja käy minun kanssa torilla kahvilla ja välillä teatterissakin. On hyvin turvallinen ja mukava olo vaikka lapset asuu kaukana. 

Jenny