Hinnasto

Kotipalvelu Verenpisara tarjoaa luotettavat ja monipuoliset kotisairaanhoito-, kotihoito- ja kodinhoitopalvelut Varkaudesta käsin. Tältä sivulta löydät tietoa hinnoistamme ja laskutuksestamme sekä kotitalousvähennyksestä. Palveluidemme tarkemmat kuvaukset löydät täältä ja lisätietoa toimintaperiaatteistamme ja arvoistamme täältä.

Hoidon hinnat ja tuet

Palvelumme hinta muodostuu asiakkaan kotiin tuotetuista palveluista, niiden määrästä, palveluajankohdasta sekä mahdollisista lisäpalveluista. Tarve hahmottuu usein lyhyen tutustumisajan aikana, ja palveluita onkin mahdollista muokata helposti tarpeiden ja toiveiden mukaan. Palveluihin on mahdollista saada erilaisia julkisia tukia ja palveluseteleitä.

Hyödynnä tuet

Kotitalousvähennys
Verotuksessa haettava etu, jonka suuruus on enimmillään 2250 euroa vuodessa.
https://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys/#9aceaec5kotitalousvahennys

Eläkettä saavan hoitotuki
Kelan myöntämä tuki, jota voi saada kolmen suuruisena: perusmäärän, korotetun tai ylimmän hoitotuen verran.
http://www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki

Palveluseteli
Oma kotikunta myöntää palvelusetelin. Sitä haetaan oman asuinalueen sosiaalipalvelujen kautta. Palvelusetelin määrään vaikuttaa eläkkeen ja muiden tulojen määrä.
http://www.vaana.fi

Hoito- ja palvelusuunnitelma auttaa hinnoittelussa

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa tai tarvittaessa yhteistyössä omaisen tai edunvalvojan kanssa oma henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa määritellään tarkkojen tarpeiden lisäksi erilaiset toiveet ja odotukset hoidolle ja palvelulle.
Palvelukokonaisuus voi muodostua myös yhdistelmästä kunnan palveluita, joita täydennetään Kotipalvelu Verenpisaran palveluilla silloin tällöin.

 

Hinnasto 1.9.2020- (ilman julkisia tukia)

Sairaan kotihoito Alv 0%            35 €/h kotital.väh. jälkeen 21€/h
Vanhuksen kotihoito 35 €/h 21€/h
Kodinhoitotyöt 35€/h 21€/h
Asiointi- ja saattopalvelut 35 €/h 21€/h
Terveen lapsen hoito 35 €/h 21€/h
Sairaan lapsen hoito 39 €/h 22,80 €/h
Kotisairaanhoito 36€/h 21,60€/h
Hiusten leikkaus 21€/0,5 h 12.60€/h
Verinäytteen otto/ injektion pistäminen/ korvahuuhtelu/ tikkien tai hakasten poisto kotikäyntinä 21 €/käynti
Säännöllinen sopimussiivous 35 €/h 21€/h
Kertasiivous  35€/h 21€/h
Ikkunanpesu 35 €/h 21€/h
+ yrityksen siivousaineet ja -välineet 5 €/kerta

Huom! Peruuttamattomasta siivousajasta peritään 30 € maksu. Sovittu aika on peruttava vähintään 1 vuorokautta aikaisemmin.

Esimerkit erilaisista siivouksista:

  • Sopimus- tai kertasiivous 35 €/h + menomatka aikana + kilometrikorvaukset > 10 km (alv 0% tukipalveluna)
  • Sopimus- tai kertasiivous 43.40 €/h + menomatka aikana + kilometrikorvaukset > 10 km (alv 24%)
  • Muuttosiivous 39 €/h + menomatka aikana + kilometrikorvaukset > 10 km (alv 0% tukipalveluna) 
  • Muuttosiivous 48,36€/h + menomatka aikana + kilometrikorvaukset > 10 km (alv 24%)
  • Valmiiksi räätälöityjen siivouspakettien hintoja voit vertailla sivulla Palvelut/Siivouspalvelut/Tilauspyyntö. Vertailussa on ensin alv 24% hinta ja sitten kotitalousvähennys -40% hinta. Tukipalveluhinnan saat vähentämällä 24% alvillisesta hinnasta pois ja siitä vielä on mahdollisuus saada lisäksi kotitalousvähennystä -40%!

 

Laskutus

Kuukausilaskutuksessa minimiveloitus tuntityöstä on 30 minuuttia. Iltatyöstä, lauantai- ja sunnuntaityöstä määräytyvät normaalit työehtosopimuksen mukaiset korotukset tuntihintaan.
Tuntityöt laskutamme 1 kerran kuukaudessa jälkikäteen. Asiakkaalta laskutettavaan aikaan sisältyy myös työntekijän siirtymisaika edellisen asiakkaan luota.
Lähetämme yksityisasiakkaillemme maksutta automaattisesti edellisen vuoden laskutuskoonnin verotuksen kotitalousvähennystä varten.
Paperilasku ja suoramaksu sisältävät lähetyskuluja 5 €/ lasku. E-laskun ja sähköpostilaskun lähetämme ilman lähetyskuluja.
Pidätämme itsellämme oikeuden hinnan muutoksiin kuukauden ennakkovaroitusajalla.
Riitatapauksissa erimielisyydet ratkaisee viime kädessä Sosiaalialan työnantaja- ja toimialaliiton lakimiehet.

Työajat

Työskentelemme yleensä klo 7.00 – 21.00 välisenä aikana aamu- ja iltavuoroissa 7 päivänä viikossa. Muista ajoista sovimme tapauskohtaisesti erikseen.

Iltatyöstä veloitamme 15 % yli normaalin tuntihinnan klo 18.00 jälkeiseltä työajalta. Lauantaina hoitotyöstä veloitamme 25 % yli normaalin tuntihinnan ja sunnuntaina veloituksemme on kaksinkertainen. (yksityisen sosiaalialan tes)

Matkakulut

Pyrimme suunnittelemaan asiakaskäynnit siten, ettei turhia ajomatkoja tule. Veloitamme asiakkaalta matkakorvauksen aikana asiakkaan luota seuraavan asiakkaan luo > 10 km:n matkalta. Sen jälkeen veloitamme 0,45 €/km. Maksamme työntekijöille työmatkoista myös kilometrikorvaukset.

Peruutukset ja muutokset

Peruutukset ja muutokset tulee ilmoittaa heti, kun tietää tilanteen muuttuvan. Viimeistään kuitenkin sovittua hoitopäivää edeltävänä päivänä, poikkeuksena vakituiset, paljon ja usein hoitoa tarvitsevat asiakkaat. Peruuttamatta jääneestä tilauksesta joudumme perimään yhden tunnin veloituksen matka- ja järjestelykuluina. Sopimukseen kuulumattomista ns. lisätöistä ja muutoksista sovimme yhdessä asiakkaan kanssa hyvissä ajoin etukäteen ja veloitamme palvelun tilaajaa erikseen.

Kaikki kotisairaanhoito-, kotihoito-, kodinhoito- ja asioimispalvelumuutokset tulee ilmoittaa suoraan ajanvaraukseen, puh. 050 581 2031 (050 324 4678).

Yksityisasiakkaat

Yksityisasiakkaanamme voit saada palveluistamme kotitalousvähennyksen. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Tietoa erilaisista tukipalveluista sekä tukien hakulomakkeet löydät täältä: www.kela.fi.
Omia sähköisiä reseptejä sekä terveystietojasi pääset katsomaan täältä: www.kanta.fi.

Yritysasiakkaat

Sairaan lapsen kotihoito

Eduskunnan 12/2000 säätämän lain mukaan työnantajan työntekijälleen järjestämästä sairaan lapsen hoidosta ei katsota syntyvän työntekijälle verotettavaa etua. Näin ollen työnantajan kauttamme järjestämää sairaan lapsen hoitoa ei katsota verotettavaksi eduksi, joten se on työntekijälle maksutonta ja työnantajalle normaali vähennyskelpoinen kulu. Aika, jolloin palvelua voidaan verottomasti käyttää on alasta riippuen 2–4 päivää eli sama aika, jonka alan työehtosopimus sallii vanhemman jäävän kotiin lapsen sairauden takia.

Kysyttävää?

Jos kiinnostuit palveluistamme tai sinulle heräsi lisäkysymyksiä, älä epäröi vaan ota yhteyttä meihin – kerromme mielellämme lisää palveluistamme!