Hinnasto

Sinulla on mahdollisuus hakea palveluihin erilaisia tukia.

Kotipalvelu Verenpisara tarjoaa luotettavat ja monipuoliset kotihoito-, kotipalvelut -ja siivouspalvelut Varkaudesta käsin. Tältä sivulta löydät tietoa hinnoistamme ja laskutuksestamme sekä kotitalousvähennyksestä. Lisätietoa toimintaperiaatteistamme ja arvoistamme täältä.

Hoidon hinnat ja tuet

Palvelumme hinta muodostuu asiakkaan kotiin tuotetuista palveluista, niiden määrästä, palveluajankohdasta sekä mahdollisista lisäpalveluista. Tarve hahmottuu usein lyhyen tutustumisajan aikana, ja palveluita onkin mahdollista muokata helposti tarpeiden ja toiveiden mukaan. Palveluihin on mahdollista saada erilaisia julkisia tukia ja palveluseteleitä.

Hoito- ja palvelusuunnitelma auttaa hinnoittelussa

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa tai tarvittaessa yhteistyössä omaisen tai edunvalvojan kanssa oma henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa määritellään tarkkojen tarpeiden lisäksi erilaiset toiveet ja odotukset hoidolle ja palvelulle.
Palvelukokonaisuus voi muodostua myös yhdistelmästä kunnan palveluita, joita täydennetään Kotipalvelu Verenpisaran palveluilla silloin tällöin.

Hyödynnä tuet

Kotitalousvähennys
Verotuksessa haettava etu, jonka suuruus on enimmillään 3500 euroa vuodessa.
https://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys/#9aceaec5kotitalousvahennys

Eläkettä saavan hoitotuki
Kelan myöntämä tuki, jota voi saada kolmen suuruisena: perusmäärän, korotetun tai ylimmän hoitotuen verran.
https://www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki

Palveluseteli
Meille käyvät hoiva- ja kotipalveluissa maksuvälineinä monenlaiset hyvinvointialueen myöntämät palvelusetelit!

Pohjois-Savon hyvinvointialue myöntää palvelusetelit. Niitä haetaan hyvinvointialueen arviointitiimin kautta. Hinnoittelu Pohjois-Savon yleisen sääntökirjan ja palvelukohtaisten sääntökirjojen mukaan.

– kotihoidon palvelusetelit
– omaishoidon palvelusetelit
– vammaishoidon palvelusetelit

https://www.parastapalvelua.fi

 

Esimerkit erilaisista siivouksista:

  • Sopimus- tai kertasiivous 44,00 €/h + menomatka aikana + käyntimaksu + (kilometrikorvaukset > 10 km) (alv 0% tukipalveluna)
  • Sopimus- tai kertasiivous 54,56 €/h + menomatka aikana + käyntimaksu + (kilometrikorvaukset > 10 km) (alv 24%)
  • Muuttosiivous 46,00 €/h + menomatka aikana + käyntimaksu + (kilometrikorvaukset > 10 km) (alv 0% tukipalveluna) 
  • Muuttosiivous 57,04 €/h + menomatka aikana + käyntimaksu + (kilometrikorvaukset > 10 km) (alv 24%)
  • Ylläpitosiivouspakettien hintoja voi vertailla siivouspalvelut-osiossa.

Laskutus

Kuukausilaskutuksessa minimiveloitus tuntityöstä on 30 minuuttia. Iltatyöstä, lauantai- ja sunnuntaityöstä määräytyvät normaalit työehtosopimuksen mukaiset korotukset tuntihintaan. Palvelusetelikäyntien minimiveloitus on 15 minuuttia.
Tuntityöt laskutamme 1 kerran kuukaudessa jälkikäteen. Palvelusetelikäynnit veloitetaan välittömän käyntiajan perusteella, siirtymäajat veloitetaan kuukausittaisen käyntimäärän mukaan omassa laskussa.
Lähetämme yksityisasiakkaillemme maksutta automaattisesti edellisen vuoden laskutuskoonnin verotuksen kotitalousvähennystä varten.
Paperilasku ja suoramaksu sisältävät lähetyskuluja 5 €/ lasku. E-laskun ja sähköpostilaskun lähetämme ilman lähetyskuluja.
Pidätämme itsellämme oikeuden hinnan muutoksiin kuukauden ennakkovaroitusajalla. Palveluseteleiden mahdolliset hinnankorotukset ovat kerran vuodessa.
Riitatapauksissa erimielisyydet ratkaisee viime kädessä Sosiaalialan työnantaja- ja toimialaliiton lakimiehet.

Työajat

Työskentelemme tilanteesta riippuen klo 7.00 – 21.00 välisenä aikana aamu- ja iltavuoroissa 7 päivänä viikossa. Puheluihin vastaamme parhaiten klo 9.00 – 14.00 välillä. Muina aikoina toivomme teidän lähettävän viestin sähköpostitse.
Muista ajoista sovimme tapauskohtaisesti erikseen.
Iltatyöstä veloitamme 15 % yli normaalin tuntihinnan klo 18.00 jälkeiseltä työajalta. Lauantaina hoitotyöstä veloitamme 25 % yli normaalin tuntihinnan ja sunnuntaina veloituksemme on kaksinkertainen. (yksityisen sosiaalialan tes)

Matkakulut

Pyrimme suunnittelemaan asiakaskäynnit siten, ettei turhia ajomatkoja tule. Yli 10km:n matkalta asiakkaan luo veloitamme matkakorvauksen 0,60 €/km. Maksamme työntekijöille työmatkoista myös kilometrikorvaukset. 

Yksityiseltä asiakkaalta laskutettavaan aikaan sisältyy myös työntekijän siirtymisaika edellisen asiakkaan luota. Lisäksi veloitamme matkakulujen kilometrejä kuukausikohtaisen käyntimäärän mukaan omassa laskussa.

Peruutukset ja muutokset

Peruutukset ja muutokset tulee ilmoittaa heti, kun se on asiakkaan tiedossa. Asiakas voi peruuttaa ennalta sovitun palvelutapahtuman ilman veloitusta ilmoittamalla peruutuksesta 24 tuntia ennen sovittua palvelutapahtumaa. Myöhemmin peruttu / peruuttamatta jätetty käynti katsotaan kokonaan toteutuneeksi. Poikkeuksena vakituiset, paljon ja usein hoitoa tarvitsevat asiakkaat. Sopimukseen kuulumattomista ns. lisätöistä ja muutoksista sovimme yhdessä asiakkaan kanssa hyvissä ajoin etukäteen ja veloitamme palvelun tilaajaa erikseen.

Kaikki siivous-, kotihoito-, kotipalvelu- ja asioimispalvelumuutokset tulee ilmoittaa suoraan ajanvaraukseen, puh. 050 581 2031. Tähän numeroon ei voi laittaa tekstiviestejä.

Yksityisasiakkaat

Yksityisasiakkaanamme voit saada palveluistamme kotitalousvähennyksen -60%. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Tietoa erilaisista tukipalveluista sekä tukien hakulomakkeet löydät täältä: www.kela.fi.
Omia sähköisiä reseptejä sekä terveystietojasi pääset katsomaan täältä: www.kanta.fi.

Yritysasiakkaat

Sairaan lapsen kotihoito
Eduskunnan 12/2000 säätämän lain mukaan työnantajan työntekijälleen järjestämästä sairaan lapsen hoidosta ei katsota syntyvän työntekijälle verotettavaa etua. Näin ollen työnantajan kauttamme järjestämää sairaan lapsen hoitoa ei katsota verotettavaksi eduksi, joten se on työntekijälle maksutonta ja työnantajalle normaali vähennyskelpoinen kulu. Aika, jolloin palvelua voidaan verottomasti käyttää on alasta riippuen 2–4 päivää eli sama aika, jonka alan työehtosopimus sallii vanhemman jäävän kotiin lapsen sairauden takia.

Kysyttävää?

Jos kiinnostuit palveluistamme tai sinulle heräsi lisäkysymyksiä, älä epäröi vaan ota yhteyttä meihin – kerromme mielellämme lisää palveluistamme!